Skip to main content

Het doel van het Nationaal Isolatieprogramma is om 2,5 miljoen woningen te isoleren in de periode tot en met 2030. Meer dan ooit zijn mensen bezorgd over de hoogte van hun energierekening. De energieprijzen zijn al tijden aanhoudend hoog. Dat raakt mensen hard in de portemonnee. En naast het financiële voordeel van isoleren is nog meer winst te behalen: ook je comfort gaat omhoog.  

Biobased is nog beter

Maar we willen in de regio Stedendriehoek graag een stap verder gaan. Biobased materialen isoleren beter en zijn daarbij gezonder, comfortabeler en milieuvriendelijker dan de huidige meest gebruikte isolatiematerialen. De natuurlijke materialen zijn vochtregulerend en kunnen geluiddempend zijn waardoor er een fijnere akoestiek ontstaat. Én vanaf 2024 krijg je nog een extra vergoeding naast de bestaande regelingen als je voor biobased isoleren kiest. Kortom: hoe gaan we ervoor zorgen dat biobased onderdeel uitmaakt van het aanbod voor particulieren die hun woning willen verduurzamen?

Webinar geeft gemeenten Stedendriehoek handvatten

Het project Boeren voor Biobased bouwen geeft in de regio Stedendriehoek invulling aan de ketensamenwerking waarbij we met lokale vezelgewassen grondstoffen produceren voor biobased isolatiematerialen. Vanuit zowel landelijke- als regionale expertise nemen we ambtenaren mee in de mogelijkheden van biobased isoleren. Maar ook vanuit de praktijk vertellen we je hoe je dit aan kunt pakken.

Aanmelden

Op 11 december nemen we je tussen 9.30 en 11.00 uur online mee in de mogelijkheden van biobased isoleren en hoe dit vorm te geven binnen je gemeente of energieloket. Daarnaast beantwoorden we vragen van de deelnemers, waarbij kennisuitwisseling het doel is.

Ambtenaren uit de regio Stedendriehoek kunnen zich aanmelden via dit formulier.

Leave a Reply