Skip to main content

Binnen het project Boeren voor Biobased Bouwen is Hofmeijer Voorst onze kernpartner voor de agrarische sector. Het aannemingsbedrijf richt op het bieden van een compleet pakket voor werkzaamheden binnen de cultuurtechniek, sport en recreatie, grond- weg- en waterbouw en natuurontwikkeling. Met een groot hart voor duurzaamheid en als meedenkende partner, heeft het bedrijf zich verdiept in nieuwe verdienmodellen voor de sector. 

Dit voorjaar is in het kader van het project op 15 percelen in de Regio Stedendriehoek 60 hectare hennep ingezaaid. Hiermee wordt dit jaar maar liefst 840 ton CO2 vast gelegd én genoeg vezels  geoogst om isolatiemateriaal van te maken waarmee 500 huizen kunnen worden verduurzaamd in de regio. Hoe mooi is dit!

Grote voordelen

Vezelhennep, ook bekend als industriële hennep, is een snelgroeiende en hoogproductieve plantensoort die grote voordelen biedt voor het milieu en duurzame bouwprojecten. Het is een van de oudste en meest veelzijdige gewassen ter wereld, en wordt al duizenden jaren gebruikt voor verschillende toepassingen. Met zijn sterke vezelstructuur, waardoor het geschikt is voor de productie van duurzame bouwmaterialen, en het natuurinclusieve teeltproces heeft vezelhennep de potentie om een belangrijke rol te spelen in het creëren van een groenere en duurzamere toekomst.

Meer informatie

Meer hierover weten? Kijk dan ook op de website van Hofmeijer Voorst of neem contact op met Sjoerd Elgersma of Wessel Brand.

Klik voor de video op onderstaande afbeelding

Leave a Reply